Emma Watson

Emma Watson by Ben Salter 2.jpg

Emma Charlotte Duerre Watson (născută la 15 aprilie 1990) este o actriță, model și activistă engleză. Născut la Paris și crescut în Oxfordshire, Watson a urmat cursurile Dragon School și s-a antrenat ca actriță la filiala Oxford din Stagecoach Theatre Arts. În copilărie, s-a ridicat la importanță odată cu primul său rol de rol profesional Hermione Granger în serialul de film Harry Potter, după ce a jucat în piese școlare anterior.

Watson a apărut și în adaptarea televizată din 2007 a romanului Ballet Shoes și i-a împrumutat vocea în The Tale of Despereaux (2008). După ultimul film cu Harry Potter, a jucat roluri de rol în rolul Săptămânii mele cu Marilyn (2011), The Perks of Being a Wallflower (2012) și The Bling Ring (2013), a apărut ca o versiune exagerată a ei în This is the End (2013) și a înfățișat fiica adoptată a personajului titular în Noah (2014). Ea a continuat să joace rolul lui Belle în fantezia muzicală romantică Beauty and the Beast (2017) și Meg March în filmul de primă vârstă Little Women (2019), cel din urmă fiind nominalizat la premiul Oscar pentru cea mai bună imagine. Printre alte roluri ale filmului fac parte Regression (2015), Colonia (2015) și The Circle (2017).

Din 2011 până în 2014, Watson și-a împărțit timpul între lucrările la filme și continuarea studiilor, studiind la Brown University și Worcester College, Oxford și absolvind Brown cu o diplomă de licență în literatura engleză în mai 2014. Munca ei de modelare a inclus campanii pentru Burberry și Lancôme. De asemenea, și-a împrumutat numele unei linii vestimentare pentru People Tree. A fost onorată de Academia Britanică de Arte de Film și Televiziune în 2014, câștigând Artistul britanic al anului. În același an, a fost numită ambasadorul ONU pentru bunăvoința femeilor și a ajutat la lansarea campaniei ONU pentru femei HeForShe, care încurajează toți genii să lucreze pentru egalitatea de gen.